Η καθημερινή ρουτίνα της προετοιμασίας των παιδιών για το σχολείο μπορεί να γίνει απίστευτα κουραστική και βαρετή για τα παιδιά! Και ξέρετε ότι την στιγμή που θα βαρεθούν θα κάνουν την ζωή σας δύσκολη γιατί δεν θα θέλουν να ετοιμαστούν και οι καυγάδες δεν θα αργήσουν να έρθουν!

Ένας τρόπος που έχουμε βρει εμείς είναι να αφήνουμε το παιδί μας να επιλέξει πως θα ντυθεί και πως θα χτενιστεί ώστε να νιώσει ότι έχει τον έλεγχο αλλά και να αρχίσει να βλέπει αυτή την διαδικασία πιο ευχάριστα!

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια όπως φαντάζεστε έχουμε κρατήσει και δοκιμάσει σχεδόν όποιο εύκολο και γρήγορο χτένισμα για κορίτσια συναντάμε στο διαδίκτυο και παρακάτω σας έχουμε, για εμάς, τα 6 πιο εντυπωσιακά!

Σε αυτά τα δύο θα χρειαστεί να γνωρίζετε πως θα κάνετε μια απλή γαλλική πλεξούδα. Στο χτένισμα που φαίνεται στην αριστερή φωτογραφία χωρίζεται τα μαλλιά σε 4 ίσα μέρη, ξεκινάτε και πλέκετε την γαλλική πλεξούδα μέχρι την μέση του κεφαλιού απο το πάνω αριστερό τεταρτημόριο και κατόπιν συνεχίζεται το πλέξιμο στο κάτω δεξί. και αντίστροφα όταν δουλεύετε το πάνω δεξί τεταρτημόριο, καταλήγετε στο κάτω αριστερό! Στην δεξιά φωτογραφία τα πράγματα είναι ακόμη πιο απλά, Χωρίζετε τα μαλλιά σε δύο ίσα μέρη και πλέκετε την γαλλική πλεξούδα μέχρι το ύψος του αυτιού κατόπιν στερεώνετε με λαστιχάκια και διακοσμείτε με φιόγκους! Αν έχετε έξτρα χρόνο μπορείτε με ένα ψαλίδι να περάσετε τα μαλλιά που περισσεύουν για να δείχνουν πιο κυματιστά!

 

Στις επόμενες φωτογραφίες έχουμε ίσως το πιο γρήγορο και βολικό χτένισμα για κορίτσια, τον ballerina bun δηλαδή τον κότσο της μπαλαρίνας! Αυτό το χτένισμα είναι τρομερά ωραία και σε παιδάκια που έχουν πλούσιο μαλλί και σε αυτά που δεν έχουν τόσο όγκο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε ελαστικά λαστιχάκια για να μην τραυματίσετε τα μαλλιά του παιδιού σας, και να διακοσμήσετε με όμορφα αξεσουάρ για τα μαλλιά είτε στο πάνω μέρος του κότσου είτε στο κάτω μέρος όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

Τα τελευταία δυο χτενίσματα μπορεί να φαίνονται πιο πολύπλοκα αλλά είναι απλά και μπορούν να φορεθούν και από κορίτσια μεγαλύτερης ηλικίας! για να πετύχετε το χτένισμα της αριστερής φωτογραφίας, κάντε χωρίστρα στην μέση και χωρίστε το πάνω μέρος των μαλλιών στην μέση. Με κάθε μέρος δημιουργήστε ένα messy bun και στερεώστε το με ένα λαστιχάκι. Στο μπροστά μέρος του κότσου διακοσμήστε με φιογκάκι και είστε έτοιμη! Το χτένισμα της δεξιάς φωτογραφίας γίνεται πολύ εύκολα με την βοήθεια μιας χτένας ώστε να ξεχωρίζεται και να δημιουργείτε τρίγωνα με ίσιες και καθαρές γραμμές στα μαλλιά! κάθε τρίγωνο το στερεώνεται με λαστιχάκι και περνάτε στην επόμενη σειρά!