Μια από τις πιο συχνές αιτίες προστριβών των μητέρων με τα κορίτσια τους είναι το κομμωτήριο! Τα παιδιά μας θέλουν να κρατήσουν τα μακριά τους μαλλιά και εμείς χρειαζόμαστε να κάνουμε λίγο πιο πρακτική και εύκολη την καθημερινότητα μας.

Η μάχη συνήθως ξεκινά λίγο μετά το μπάνιο ή στο πρωινό ξύπνημα, που οι μανούλες ερχόμαστε αντιμέτωπες με ένα απίστευτα μπλεγμένο μαλλί με κόμπους.

Πριν κλείσεις ραντεβού για κομμωτήριο, για το κορίτσι σου διάβασε αυτό το άρθρο και υιοθέτησε τις συμβουλές μας! Συγκεντρώσαμε όλα τα tips για εύκολο ξεμπέρδεμα ώστε να κρατήσουν τα κορίτσια μας τα μακριά μαλλιά τους!!

Αρχικά μιλήστε με το παιδί σας και βάλτε το και αυτό στην διαδικασία να περιποιείται τα μαλλιά του μόνο του. Από την ηλικία των 2 μπορείτε να του αγοράσετε χαρούμενες βούρτσες με τους αγαπημένους του ήρωες, και καθρέφτη ώστε να χτενίζει καθημερινά τα μαλλάκια του.

Το επόμενο βήμα είναι το σωστό λούσιμο. Να χρησιμοποιείτε πάντοτε σαμπουάν με ελάχιστα χημικά κατάλληλα για το παιδικό κεφάλι. Τα χημικά δημιουργούν ξηρότητα και μπλέκουν τα μαλλιά.

Κατά την διάρκεια του λουσίματος κάντε ελαφρύ μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής χωρίς να ανακατεύετε και να μπλέκετε πολύ τα μαλλιά μεταξύ τους. Ένα μυστικό είναι να μην φέρνετε το μάκρος των μαλλιών στην κορυφή του κεφαλιού!

Εφόσον τελειώσετε με το σαμπουάν να ξεβγάζετε πάντοτε τα μαλλιά της με χλιαρό νερό.

Τέλος Πριν βγείτε από το μπάνιο περάστε τα δάχτυλα σας στα μαλλιά της και προσπαθήστε απαλά να ξεμπερδέψτε κάποιους κόμπους!

Μετά το μπάνιο τυλίξτε τα μαλλιά της με πετσέτα και στεγνώστε το πολύ νερό ταμποναριστα χωρίς να τρίβεται. πάρτε την αγαπημένη της χτένα και ξεκινήστε να ξεμπλέκεται τα μαλλιά της, με μια βούρτσα με πιο αραιά δόντια πάντοτε από χαμηλά και πότε από την ρίζα, κρατώντας μια μια τούφα για να μην πονάει!

Μετά από μια μέρα γεμάτη παιχνίδι να μην ξεχνάτε το βράδυ πριν κοιμηθεί να βουρτσίζετε τα μαλλιά της και να τα πλέκεται σε μια πολύ ελαφριά πλεξούδα έτσι το επόμενο πρωί θα ετοιμαστείτε πολύ πιο γρήγορα!