σε μια χώρα σαν την Ελλάδα τα παιδιά μας είναι συνεχώς εκτεθειμένα στον ήλιο για πάνω από 6 μήνες τον χρόνο. Ειδικά τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι πρέπει να μάθουμε να τα φροντίζουμε και να τα διδάξουμε πως να αγαπούν τον ήλιο χωρίς να κινδυνεύουν.

Για αυτό τον λόγο σε αυτό το άρθρο έχουμε συγκεντρώσει συμβουλές για ασφαλή έκθεση των παιδιών στον ήλιο ανά ηλικία.

Από 0 έως 6 μηνών

Το δερματακι του μωρού σας είναι τρομερά ευαίσθητο. Σε αυτή την περίοδο είναι απίστευτα σημαντικό να αποτρέψετε οποιαδήποτε άμεση έκθεση του παιδιού σας στον ήλιο καθώς η προστασία με αντηλιακό δεν είναι αρκετή!

Βάλτε σκίαστρα στο αμάξι σας, ομπρελίτσα στο καρότσι του και ντύστε το με ελαφρά ρούχα χωρίς να αφήσετε κάποιο μέρος του σώματος του εκτεθειμένο.

Το πιο βασικό αξεσουάρ σας πρέπει να είναι το καπέλο ώστε να προστατεύσετε το κεφαλάκι του. Να του φοράτε καπελάκι ακόμη και όταν βγαίνετε απόγευμα για βόλτα ή όταν περπατάτε στην σκιά. Επιλέξτε υφασμάτινα καπέλα για τους πρώτους μήνες της ζωής του καθώς είναι πιο μαλακά κ απαλά για το δερματακι τους.

Στην Sweet boutique έχουμε μια απίστευτη ποικιλία από καπελάκια για αγόρια και κορίτσια. Μπορείτε να δείτε μερικά πιο κάτω.

Ηλικία 6 μηνών έως 2 χρόνων

Από την ηλικία των 6 μηνών αρχίζει σιγά σιγά το βρεφακι σας να μπορεί να δημιουργήσει μελανίνη, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να το βγάζετε λίγο περισσότερο στο ήλιο καθώς τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε αντηλιακό. Φυσικά δεν αλλάζετε συνήθειες και προστατεύετε συνεχώς το κεφαλάκι του με καπέλο ακόμη και στην σκιά. Μπορείτε να αγοράσετε 3-4 καπελάκια και να έχετε σε κάθε τσάντα σας η στο αυτοκίνητο ώστε ότι και να γίνει ναην μείνετε ποτέ χωρίς προστασία.

Ηλικία 2 χρόνων και πάνω

Αυτή είναι η πιο κρίσιμη ηλικία γιατί τα νήπια θέλουν να είναι συνεχεία έξω στο ήλιο να παίζουν και είναι απίστευτα δύσκολα στο να σας ακούσουν και να ακολουθήσουν τις συμβουλές σας. Για αυτό θα πρέπει να καθιερώσετε ώρες παιχνιδιού και θάλασσας το απόγευμα όταν πια ο ήλιος δεν είναι τόσο βλαβερός. Πριν ξεκινήσετε για τι παιχνίδι προετοιμάστε το νήπιο σας με ένα καλό αντηλιακό και εξηγήσετε του ότι θα πρέπει να φοράει το καπέλο του συνεχώς.

Σε αυτές τις ηλικίες βοηθά πολύ να αγοράσουμε θεματικά καπελάκια που αρέσουν στα παιδιά μας, ώστε να θέλουν να τα φορούν και να μην τα αποχωρίζονται. ιδανικά μπορούμε να επιλέξουμε πλατύγυρα καπέλα ώστε να περιορίσουμε την έκθεση και των ματιών στον ήλιο.

Στο eshop μας θα βρείτε πλατύγυρα ψάθινα καπέλα για αγόρια και κορίτσια