Το πιο καινοτόμο και ασφαλές υλικό για τα σκεύη φαγητού είναι εδώ και έχει όνομα!
“Tritan”

Καθημερινά χρησιμοποιούμε δεκάδες σκεύη φαγητού: παγούρια, θερμός, lunch boxes, επαναχρησιμοποιούμενα καλαμάκια, ποτήρια και οποιοδήποτε άλλο μαγειρικό σκεύος μπορεί να διευκολύνει την καθημερινότητα των παιδιών και την δική μας!

Με τα πλαστικά σιγά σιγά να αποχωρούν από την ζωή μας για ένα καλύτερο και πιο καθαρό περιβάλλον έχει μπει στην καθημερινότητα μας ποικιλία σκευών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά και ξανά!

Όσο αφορά τα σκεύη που χρησιμοποιούμε για τα παιδιά μας εννοείται ότι ψάχνουμε πάντοτε την καλύτερη και πιο ασφαλή επιλογή! Το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένα τα ποτηράκια, τα παιδικά πιατάκια, τα μπουκαλάκια και τα μαχαιροπίρουνα είναι ζωτικής σημασίας αφού έχει αποδειχθεί ότι το πλαστικό είναι ικανό να μεταφέρει χημικά στον οργανισμό μας.

Υπάρχει ωστόσο καλύτερη επιλογή και αυτή είναι το νέο υλικό που έρχεται να αλλάξει σελίδα στα επαναχρησιμοποιούμενα σκεύη φαγητού.
Το “Tritan”, αναγνωρισμένο παγκοσμίως ως το πιο ασφαλές υλικό!

Τι είναι όμως το υλικό tritan;

Το υλικό Tritan, έχει ουσιαστικά όλες τις ιδιότητες του γυαλιού χωρίς να σπάει! Συγκεκριμένα:

  • Το  tritan είναι απόλυτα μη τοξικό χωρίς Βισφανόλη A (BPA Free) ή οποιασδήποτε άλλες ενώσεις της Βισφαινόλης (BPS Free) – πολλά πλαστικά σήμερα μπορεί να λένε BPA-Free όμως μπορεί να έχουν BPS που είναι εξίσου βλαβερό για τον άνθρωπο
  • Το tritan είναι ένα ελαφρύ υλικό. Πιο ελαφρύ φυσικά από το γυαλί και πιο ελαφρύ από άλλα πλαστικά, οπότε ιδιαίτερα εύκολο για χειρισμούς από μικρά παιδιά.
  • Το tritan είναι ανθεκτικό στην πτώση και στις κρούσεις 
  • Για τον παραπάνω λόγο, το tritan έχει μικρή επιβάρυνση στο περιβάλλον, καθώς τα σκεύη από τριτάν είναι ανθεκτικά, κρατάνε στον χρόνο και δημιουργούν λιγότερα απόβλητα.
  • Δεν κρατάει οσμές
  • Πλένεται στο πλυντήριο πιάτων και μπαίνει στον φούρνο μικροκυμάτων.

Συχνές ερωτήσεις/απαντήσεις για το υλικό τριτάν:

  1. Είναι ασφαλές να πιει το παιδί μου από ένα ποτήρι με υλικό τριταν; Φυσικά! Το υλικό τριτάν είναι πιο ασφαλές και από πλαστικό, αφού όχι μόνο είναι  BPA-free, αλλά ορισμένα σκεύη από τριτάν θεωρούνται ιατρικού τύπου και χρησιμοποιούνται σε ιατρικές συσκευές.
  2. Επηρεάζει το τριτάν τη γεύση του φαγητού-ποτού; : Όχι! Ακριβώς όπως και το πλαστικό ή το γυαλί, το υλικό τριτάν δεν επηρεάζει καθόλου τη γεύση ή τη ποιότητα της τροφής μας
  3. Τί διαφορά έχει από το γυαλί; Το υλικό τριτάν, μπορεί οπτικά να μοιάζει με γυαλί, όμως η βασική του διαφορά εντοπίζεται στο ότι δεν σπάει και δεν θολώνει! Φυσικά είναι πιο ελαφρύ από γυαλί!