Σαν γονιός θέλετε συνεχώς να κάνετε το καλύτερο για τα παιδιά σας και αυτό κατά βάση σημαίνει ότι πρέπει να τους δίνεται καθημερινά τα εφόδια που χρειάζονται για να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα!

Οποιαδήποτε μαθήματα τους δώσετε από μικρή ηλικία θα τους βοηθήσουν και θα τους κάνουν να γίνουν πιο ανεξάρτητοι και πετυχημένοι, για αυτό τον λόγο οι γονείς πια ξεκινούν από μικρή ηλικία να συζητούν και να διδάσκουν στα παιδιά τους την έννοια των χρημάτων. Από την σωστή διαχείριση μέχρι την αποταμίευση!

Ένας εύκολος λοιπόν τρόπος να μεταλαμπαδεύσετε την γνώση σας σχετικά με τα χρήματα στα παιδιά σας και μια ευκαιρία για συνεχή συζήτηση και βελτίωση είναι το να τους δώσετε να έχουν το δικό τους πορτοφόλι.

Αρχικά και μόνο η κίνηση και η διαδικασία του να δώσετε στο παιδί σας το δικό του πορτοφόλι θα το κάνει να αισθανθεί ότι του έχετε εμπιστοσύνη και θα του δώσει και μια αίσθηση ελευθερίας καθώς θα είναι πλέον ικανό να κάνει μόνο του τις επιλογές του σε αυτό το κομμάτι.

Ένας ακόμη σημαντικός λόγος για να χαρίσετε πορτοφόλι στο παιδί σας είναι ότι θα του εμφυσήσετε αργά και σταθερά την έννοια της υπευθυνότητας για κάτι σημαντικό όπως το χαρτζιλίκι του.

Θα πρέπει μόνο του να μάθει να διαχειρίζεται τα χρήματα του και αν κάνει κάποια λάθος αγορά θα πρέπει να βιώσει τις υπόλοιπες μέρες τις συνέπειες των πράξεών του. Σκεφτείτε να μείνει από χαρτζιλίκι στα μέσα της εβδομάδας και να χρειαστεί να φτιάχνει μαζί σας κολατσιό στο σπίτι ή να μην αγοράσει το παιχνίδι που ήθελε. Αυτή η διαδικασία είναι που θα το βοηθήσει να κατανοήσει την αξία των χρημάτων αλλά και το πώς μπορούμε ανάλογα με τις αποφάσεις μας να είμαστε ευέλικτοι και προσαρμοστικοί.

 

Τέλος το πιο ωραίο αποτέλεσμα που θα έχετε, με το που θα αρχίσει το παιδί σας να έχει το δικό του πορτοφόλι είναι ότι θα γίνει ξαφνικά πολύ καλύτερο στα μαθηματικά! Αυτή η καθημερινή εξάσκηση που θα κάνει ώστε να υπολογίζει πόσα χρήματα δίνει και πόσα ρέστα ή πόσα του μένουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας είναι η καλύτερη καθηγήτρια!

Εάν θέλετε και εσείς να δοκιμάσετε να αγοράσετε στο παιδί σας το δικό του πορτοφόλι και να γευτείτε όλα τα παραπάνω οφέλη στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα… Έχουμε απίστευτα σχέδια σε παιδικά πορτοφόλια για αγόρια και κορίτσια!